ההתפרעות במלון באילת: גזר דין בעניין ה"ישראלי המכוער"
הסרטון רץ ברשת
ביום 28.2.15 במלון יו- סויטס באילת ניגשה אישה שהייתה באותה עת בהריון מתקדם בסיכון גבוה לדלפק הקבלה במלון וביקשה שיפתחו לה את חדרה וזאת לאחר שקב"ט המלון הורה על נעילת חדרה בשל כך שרכבה ורכבו של בעלה חנו במקום אסור. בעלה שהגיע למקום קילל את הקב"ט, איים עליו תוך שהניף את ידו לעברו וצרח עליו. בהמשך, אף תקף את הקב"ט בכך שסטר לו באמצעות שתי ידיו בראשו. אחיו של הבעל שנכח בארוע התנהג כלפי הקב"ט באופן דומה.
כנגד השלושה נפתח תיק פלילי.
עו"ד טליה גרידיש אשר ייצגה את השלושה בארוע, באה בדברים עם התביעה ובסופו של יום הוסכם כי נגד האישה ייסגר התיק לחלוטין, נגד הבעל הסתיים ההליך באי הרשעה בהסכמה ללא תסקיר, וכנגד הגיס הושג הסדר דיוני בו הוסכם כי יופנה לקבלת תסקיר לעונש ולחוות דעת ממונה, כשהצדדים מציגים הסדר טווח במסגרתו תטען המאשימה להפעלת המאסר המותנה בן 4 חודשים בדרך של עבודות שירות, בעוד שההגנה תעתור להארכת המאסר המותנה.
נוכח שיתוף הפעולה של הנאשם עם שירות המבחן, המליץ השירות על העמדת הנאשם בצו מבחן והטלת של"צ. באשר לשאלת הפעלת המאסר המותנה, סבר השירות כי הפעלתו בדרך של עבודות שירות תפגע בנאשם וביכולתו להמשיך ולפרנס את משפחתו ודבר זה אף יפגע ביכולתו להשקיע את כוחותיו בהליך טיפולי.
המאשימה הדגישה בטיעוניה כי העונש לו עותרת בא לקראת הנאשם, בשים לב לעברו הפלילי הכולל שתי הרשעות ומאסר על תנאי.
עו"ד טליה גרידיש ביקשה שלא למצות עם הנאשם את הדין וזאת ממספר נימוקים: הנאשם ערך הליך גישור עם המתלונן ופיצה אותו בסכום כספי משמעותי, נסיבות ביצוע העבירה (דאגתו לגיסתו) ונסיבותיו האישיות.
בגזר הדין שניתן ביום 19/7/17 בית המשפט סבור כי מתחם הענישה ההולם נע בין מאסר מותנה ועד למאסר בפועל בן מספר חודשים העולה אף למעלה מ- 6 חודשים, וזאת לצד עונשים נלווים.
לטעם בית המשפט, בעניינו של הנאשם קיימים מספר טעמים המצדיקים הארכת המאסר המותנה: הנאשם שולב בהליך טיפולי, לקח אחריות, הביע חרטה ונתן פיצוי למתלונן בסכום לא מבוטל.
בית המשפט שם לנגד עיניו את עיקרון אחידות בענישה, שכן עניינו של הבעל הסתיים בפסק דין ללא הרשעה והטלת התחייבות בלבד.
לאור אלה ושיקולים נוספים, בית המשפט נעתר לעתירת ההגנה ומאריך המאסר המותנה שהיה תלוי ועומד לחובת הנאשם ומשית עליו 250 של"צ ופיצוי בסך 1,000 ₪ (ת"פ 46217-06-15).
מעו"ד טליה גרידיש נמסר: העונש הקל שגזר היום ביהמ"ש, מוכיח בצורה ברורה הכרה בנסיבותיו האישיות של מרשי ונסיבות המקרה. טענותינו היתה כי נעילת החדרים בידי הקב"ט כעונש קולקטיבי, על חנייה בחניית נכים, אינה צודקת ואינה מידתית. מרשי היה במצוקה גדולה באותו מעמד, עת ביקש מהקב"ט שוב ושוב, לפתוח את דלת חדרה של גיסתו אשר היתה בהריון בסיכון גבוה, ונדרשה ליטול זריקה, ובקשותיו נפלו על אוזניים ערלות. מרשי הסביר לקב"ט כי הרכב אינו שייך לגיסתו ואף ביקש להזמין משטרה. טוב עשה בית המשפט שקבע עונש מקל של הארכת מאסר על תנאי ו -250 שעות של"צ.
הצהרה משפטית: האמור בכתבה/מאמר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו תחליף ליעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, האמור באתר זה הינו לידיעה כללית בלבד ואינו בא במקום יעוץ אישי פרטני עם עו"ד והאמור בו אינו יעוץ של עו"ד, עורכי הדין המפורסמים באתר הינם עורכי דין פרטיים ולהם האחריות הבלעדית על איכות הייצוג ואין בהצגתם באתר משום מתן המלצה עליהם. הנהלת האתר עושה מאמצים בניסיון לאתר בעלי זכויות על תמונות וסרטונים, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר